Meedoen

Online bijeenkomst 8 december 2020

Downloads van deze bijeenkomst zijn te vinden op deze pagina. 

Online bijeenkomst 17 juni 2020

Downloads van deze bijeenkomst en de opgenomen livestream zijn te vinden op deze pagina.

Online bijeenkomst 20 mei 2020

Downloads van deze bijeenkomst en de opgenomen livestream zijn te vinden op deze pagina.

Voor wie is dit project geschikt?

Een eerste voorwaarde is dat je in aanmerking komt voor sociale huur. Nog belangrijker is dat een leven als huurder binnen Blok 14 bij je past. Ben je sociaal betrokken? Voel je je verantwoordelijk voor het gebouw, de buren en de omgeving? Vind je het leuk om samen met je buren een gemeenschap te vormen? Dan zou jij zomaar de ideale blok14-bewoner kunnen zijn.

Daarnaast is het belangrijk dat je zin hebt om tijd en moeite te steken in het co-creatietraject. We gaan in mei 2020 van start en de oplevering van Blok 14 is circa 1e helft van 2023. Een intensief traject dus, maar jouw inzet wordt beloond!

Aanmelden

Interesse om mee te denken over Blok14? Meld je dan aan.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Samen een woongebouw vormgeven, hoe gaat dat in zijn werk?  

Hoe geven we invulling aan de gemeenschappelijke ruimtes? Hoe delen we de appartementen in? Komt er veel groen op de binnenplaats of zijn er andere ideeën? Met deze en meer vragen gaan we in verschillende sessies aan de slag. Met als doel om een gemeenschap van betrokken bewoners te creëren die samen en op hun eigen wijze vormgeven aan hun appartement, woongebouw en omgeving.

Stap 1 – Digitale brainstorm

Op woensdagavond 20 mei zijn we van start gegaan met een digitale brainstorm. Een creatieve manier om in deze tijden van coronamaatregelen toch ‘samen’ te kunnen komen. Tijdens deze online bijeenkomst gaven we een toelichting over het project en peilen we de mening van (toekomstige) huurders. Zo kregen we een eerste beeld van mogelijke wensen en ideeën. De bijeenkomst is hier terug te kijken.

Stap 2 - Vervolg co-creatie

Op 17 juni vond een tweede bijeenkomst plaats. Hierin liet de architect zien wat er is gedaan met alle suggesties vanuit de vorige bijeenkomst en de online peilng.Ook hebben we zoveel mogelijk van jullie vragen beantwoord. De bijeenkomst is hier terug te kijken.

De architect en de kostendeskundige keken mee naar de haalbaarheid van de plannen en verwerken de uitkomsten waar wenselijk en haalbaar in het ontwerp. 

Stap 3 - Kennismaken

Op 8 december leerden we elkaar beter kennen tijdens een online bijeenkomst, waarin we in drie groepen uiteen gingen. Er stonden drie thema's centraal: gemeenschappelijke ruimtes, vormgeven van de community en kennismaken.

Stap 4 - Community

In het najaar van 2021 gaan we aan de slag met de 2e ronde: een aantal sessies waarin we met de definitieve bewoners van Blok 14 de puntjes op de i zetten en vorm geven aan de community. Het gaat om vragen als: Hoe gaan we straks met elkaar samen leven en wonen? Wie zijn verantwoordelijk voor het beheer van de verschillende ruimtes? Hoe selecteren we een nieuwe bewoner?

Stap 5 - Wonen in Blok 14

En dan begint het pas. Het gebouw is af, iedere huurder heeft de sleutel. Nu komt het er op aan. Werken onze afspraken ook in de praktijk?

Doe je ook mee? Meld je dan aan!

Heb je een vraag? Het antwoord vind je hier

Woonpunten

Hoe actiever je bent, hoe meer kans je maakt op een woning in Blok 14. Elke bijeenkomst die jij actief bijwoont, ontvang je een of meer woonpunten. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat jij geselecteerd wordt. Er komen gedurende het traject meer momenten waarop je woonpunten kunt verdienen, bijvoorbeeld door het invullen van enquêtes.

Contact

Vragen? Kijk hier voor het antwoord of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnen 3 werkdagen ontvang je een reactie.

Opdrachtgever

Architect