Meedoen

Voor wie is dit project geschikt?

Een leven als huurder binnen Blok 14 moet bij je passen. Herken jij je jezelf in onderstaande punten? Dan zou je zomaar de ideale Blok 14-bewoner kunnen zijn!

  • Je komt in aanmerking voor sociale huur
  • Je bent sociaal betrokken. Het lijkt je leuk om samen met je buren een gemeenschap te vormen.
  • Je bent bereid om je in te zetten voor het gebouw, de buren en de omgeving. 
  • Je hebt zin om tijd en moeite te steken in het co-creatietraject. Een intensief traject, dat tot de oplevering in de eerste helft van 2023 loopt. Maar je inzet wordt beloond!
  • Je voldoet aan de (overige) voorwaarden.

Aanmelden

Interesse om mee te denken over Blok14? Meld je dan aan.

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Samen een woongebouw vormgeven, hoe gaat dat in zijn werk?  

Hoe geven we invulling aan de gemeenschappelijke ruimtes? Hoe delen we de appartementen in? Komt er veel groen op de binnenplaats of zijn er andere ideeën? Met deze en meer vragen gaan we in verschillende sessies aan de slag. Met als doel om een gemeenschap van betrokken bewoners te creëren die samen en op hun eigen wijze vormgeven aan hun appartement, woongebouw en omgeving.

Stap 1 – Digitale brainstorm

Op 20 mei 2020 gingen we van start met een digitale brainstorm. Een creatieve manier om in de coronatijd toch samen te kunnen komen. Tijdens deze online bijeenkomst gaven we een toelichting over het project en peilden we de mening van (toekomstige) huurders. Zo kregen we een eerste beeld van mogelijke wensen en ideeën. De bijeenkomst is hier terug te kijken.

Stap 2 - Vervolg co-creatie

Op 17 juni 2020 vond een tweede bijeenkomst plaats. De architect liet zien wat er is gedaan met de suggesties vanuit de vorige bijeenkomst en de online peiling. Ook namen we de gelegenheid om een hoop van jullie vragen te beantwoorden. De bijeenkomst is hier terug te kijken.

De architect en de kostendeskundige keken mee naar de haalbaarheid van de plannen. Waar wenselijk en haalbaar verwerken ze de uitkomsten in het ontwerp. 

Stap 3 - Kennismaken

Tijdens een online bijeenkomst op 8 december 2020 leerden we elkaar beter kennen. We gingen in drie groepen uiteen om drie thema's te bespreken: gemeenschappelijke ruimtes, vormgeven van de community en kennismaken.

Stap 4 - Live kennismaken

Op 5 en 7 juli 2021 is er gelegenheid om elkaar echt te zien en nader kennis te maken. Dit doen we onder het genot van hapjes, drankjes en een pubquiz!

Stap 5 - Community

In het najaar van 2021 zijn er diverse workshops waarin we de community, het gebouw en de omgeving met elkaar vormgeven. Het gaat om vragen als: Hoe gaan we straks met elkaar samen leven en wonen? Hoe selecteren we een nieuwe bewoner? Hoe richten we de tuin in? 

Stap 6 - Wonen in Blok 14

En dan begint het pas. In de eerste helft van 2023 is het gebouw af en heeft iedere huurder de sleutel. Nu komt het er op aan. Werken onze afspraken ook in de praktijk?

Ook meedoen? Meld je aan via bovenstaand formulier.
Heb je een vraag?
Het antwoord vind je hier

Woonpunten

Hoe actiever je bent, hoe meer kans je maakt op een woning in Blok 14. Elke bijeenkomst die jij actief bijwoont, ontvang je een of meer woonpunten. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat jij geselecteerd wordt. Hoe het precies werkt lees je hier.

Contact

Vragen? Kijk hier voor het antwoord of mail naar info@blok14.nl. Binnen 3 werkdagen ontvang je een reactie.

Opdrachtgever

Architect