Meedoen

Meedoen aan Blok 14 is helaas niet meer mogelijk. Met een enthousiaste groep zijn we aan de slag gegaan om van Blok 14 een fijne plek te maken om straks te kunnen wonen. De selectieprocedure is gestart. Binnenkort vinden motivatiegesprekken plaats. Het duurt niet lang meer voor we weten wie er in Blok 14 gaan wonen!

Samen een woongebouw vormgeven,hoe gaat dat?  


Hoe geven we invulling aan de gemeenschappelijke ruimte? Hoe delen we de appartementen in? Komt er veel groen op de binnenplaats of zijn er andere ideeën? Met deze en meer vragen zijn we tijdens verschillende sessies aan de slag gegaan. Met als doel om een gemeenschap van betrokken bewoners te creëren die samen en op hun eigen wijze vormgeven aan hun appartement, woongebouw en omgeving.

Stap 1 – Digitale brainstorm

Op 20 mei 2020 gingen we van start met een digitale brainstorm. Een creatieve manier om in coronatijd toch samen te kunnen komen. Tijdens deze online bijeenkomst gaven we een toelichting over het project en peilden we de mening van (toekomstige) huurders. Zo kregen we een eerste beeld van mogelijke wensen en ideeën. De bijeenkomst is hier terug te kijken.

Stap 2 - Vervolg co-creatie

Op 17 juni 2020 vond een tweede bijeenkomst plaats. De architect liet zien wat er is gedaan met de suggesties vanuit de vorige bijeenkomst en de online peiling. Ook namen we de gelegenheid om een hoop van jullie vragen te beantwoorden. De bijeenkomst is hier terug te kijken. De architect en de kostendeskundige keken mee naar de haalbaarheid van de plannen. Waar wenselijk en haalbaar verwerken ze de uitkomsten in het ontwerp. 

Stap 3 - Kennismaken

Tijdens een online bijeenkomst op 8 december 2020 leerden we elkaar beter kennen. We gingen in drie groepen uiteen om drie thema's te bespreken: gemeenschappelijke ruimtes, vormgeven van de community en kennismaken.

Stap 4 - Live kennismaken

Op 5 en 7 juli 2021 was er gelegenheid om elkaar echt te zien en nader kennis te maken. Dit deden we onder het genot van hapjes, drankjes en een pubquiz!

Stap 5 - Community

In 2022 zijn diverse workshops georganiseerd waarin we het gebouw met elkaar vormgaven. Het ging om vragen als: Hoe richten we de tuin in? Wat gaan de bewoners in de tuin doen? Wat voor functies krijgt de gemeenschappelijke ruimte? Welke voorzieningen komen er in het gebouw? Met hulp van Atelier Groenblauw en DOOR Architecten beantwoordden we deze vragen en kwamen tot prachtige ontwerpen.  

Stap 6 - Selectie

In de zomer van 2022 hebben diverse kandidaten een motivatie ingediend. Per brief, in een filmpje of online gaven ze aan waarom juist zíj in Blok 14 willen wonen. In het najaar vinden motivatiegesprekken plaats waarin zij hun motivatie kunnen toelichten. Begin 2023 zal bekend worden gemaakt wie in Blok 14 gaan wonen.

Stap 7 - Wonen in Blok 14

Totdat het gebouw af is en iedere huurder de sleutel van zijn woning heeft, gaan we met elkaar in gesprek. Om nader kennis te maken en om afspraken te maken over hoe het straks zal zijn om in Blok 14 te wonen. 

Heb je een vraag? Het antwoord vind je hier

Woonpunten

Deelnemers aamn Blok 14 konden woonpunten verdienen. Hoe actiever je was, hoe meer kans je maakte op een woning in Blok 14. Bijvoorbeeld door bijeenkomsten bij te wonen of ze zself te organiseren. Door een blog te schrijven of computerhulp te bieden. Hoe meer punten, hoe groter de kans dat een deelnemers geselecteerd werd. Hoe het precies werkt lees je hier.

Contact

Vragen? Kijk hier voor het antwoord of mail naar info@blok14.nl. Binnen 3 werkdagen ontvang je een reactie.

Opdrachtgever

Architect