FAQ

Vraag & Antwoord

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Blok 14. Staat je vraag er niet tussen? Of is het antwoord niet duidelijk? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het project Blok 14

Voor wie is Blok 14?

Jong, oud, alleen, samenwonend of een gezin. In Blok 14 is iedereen welkom. Het is wel nodig dat je een ‘sociaal hart’ hebt. Want je moet zin en tijd hebben om samen met je medehuurders vorm te geven aan Blok 14. Niet alleen nu, maar ook als je er woont is jouw betrokkenheid gewenst. Naast jouw betrokkenheid, zijn er een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen. Het gaat om sociale huurwoningen, dus je moet voldoen aan de eisen die daaraan worden gesteld. Zo moet je ingeschreven staan bij Woonmatch en mag je inkomen niet te hoog zijn. De voorwaarden lees je hier..

Waar moet ik aan voldoen om mee te doen?

Het gaat om sociale huurwoningen, dus je moet voldoen aan de eisen die daaraan worden gesteld. Zo moet je ingeschreven staan bij Woonmatch en mag je inkomen niet te hoog zijn. De voorwaarden lees je hier.

Mocht je over twee jaar niet meer aan de eisen voldoen, maak je dan nog kans op een woning?

Intermaris moet zich nu en in de toekomst houden aan de wettelijke eisen voor passend toewijzen. Dat kan inhouden dat je nu voor een sociale huurwoning in aanmerking komt op basis van je inkomen, maar over 2 jaar teveel inkomen hebt om nog voor een sociale huurwoning in aanmerking te komen. Dan volgt daar automatisch een afwijzing uit.

Kan ik me nu al aanmelden, en hoe?

Ja, klik op deze link en laat je gegevens achter

Als ik me nu aanmeld, ben ik dan verzekerd van een woning?

Nee, maar je hebt daar wel invloed op. Hoe actiever je bent, hoe meer kans je maakt op een woning. Je kunt namelijk woonpunten verdienen.

Hoe vergroot ik mijn kansen op een (sociale) woning in dit project?

Door enthousiast mee te doen en door je sociale kant te laten spreken. Je kunt woonpunten verdienen, bijvoorbeeld door een actieve bijdrage aan bijeenkomsten en het invullen van enquêtes.

Ik sta al jaren op de wachtlijst. Telt dat ook mee?

De wachttijd op Woonmatch is niet bepalend, maar kan wel meetellen. We zoeken betrokken, actieve personen die samen met anderen een community willen vormen. Door je actief in te zetten, kun je woonpunten verdienen. Hoe meer woonpunten, hoe groter de kans dat je een woning kunt huren.

Ik heb urgentie. Kan ik met urgentie ook meedoen?

Ja, u kunt meedoen, maar uw urgentie geeft u geen extra voordeel. U dient er ook rekening mee te houden dat de geplande oplevering in 2023 is.

Ik kom uit een sloopwoning. Mag ik dan ook op deze woningen reageren?

Ja, dat kan. U dient er echter rekening mee te houden dat de geplande oplevering in 2023 is.

Ik laat een sociale huurwoning achter. Heb ik dan voorrang?

Intermaris vindt het belangrijk dat ieder nieuwbouwproject de doorstroming bevordert. Dit is dan ook een van de onderwerpen die we tijdens het co-creatietraject gaan bespreken.

Wie bepaalt wie er mag komen wonen en hoe vindt die selectie plaats?

In een later stadium gaan we samen met de leden van de community bepalen hoe de toewijzing gaat.

Wat wordt bedoeld met co-creatie?

U gaat samen met andere enthousiaste meedenkers uw toekomstige woonomgeving vormgeven. Van binnen en buiten.

Wat wordt bedoeld met een community?

Samen met uw medebewoners vormt u een community, oftewel een gemeenschap waar -ieder op zijn of haar eigen manier- bijdraagt aan een aangename woonomgeving. De een doet dat door de moestuin bij te houden, een ander door een buurtborrel te organiseren of de gezamenlijke ruimte te beheren.

Het woongebouw Blok 14

Waar komt Blok 14?
Blok 14 bevindt zich midden in het Holenkwartier, hét nieuwe woon- en werkgebied van Hoorn. Dit ligt op de plek van het voormalige Philipsterrein aan de Holenweg. Het wordt een verrassende stadswijk met een aantrekkelijke combinatie van wonen, werken, horeca en buurtvoorzieningen. Op loop- en fietsafstand van de binnenstad én het Markermeer.
Om hoeveel woningen gaat het?

In Blok 14 komen 49 driekamerappartementen, 4 tweekamerappartementen en 7 studio’s. De indeling van de appartementen moeten we nog bepalen. Dat doen we samen tijdens het co-creatietraject.

Hoe groot zijn de woningen?

De driekamerappartementen zijn ca. 70m2, de tweekamerappartementen ongeveer 60m2 en de studio’s zijn 30 tot 40 m2.

Hoe hoog wordt de huur?

De huur zal liggen tussen 550 euro en 735 euro per maand (prijspeil 2020). Dit betreft de kale huurprijs, dus zonder gas/water/licht en exclusief servicekosten.

Gaan de service kosten binnen de huur vallen , zo niet hoe hoog worden deze?

De servicekosten worden apart benoemd en berekend. De hoogte van de servicekosten is nu nog niet bekend. Servicekosten bestaan meestal uit elektrakosten algemene ruimten, elektrakosten liftgebruik, schoonmaakkosten algemene ruimten, tuinonderhoud. Welke servicekosten jullie gaan betalen is nog niet bekend. Ook dit onderwerp willen we graag met jullie bespreken in de 2e en 3e fase.

Wanneer start de bouw, en wanneer kan ik er wonen?

We verwachten dat de bouw in 2022 kan starten en dat de woningen in Blok 14 in 2023 worden opgeleverd.

Wat wordt bedoeld met gemeenschappelijke ruimtes?

Dit zijn ruimtes in Blok 14 die bedoeld zijn voor de community: iedereen die in het gebouw woont kan hier gebruik van maken. Tijdens het co-creatietraject gaan we samen kijken waar de ruimtes voor gebruikt zouden kunnen worden.

Is de ingang van het appartement alleen aan de galerij?

Het merendeel van de appartementen hebben de voordeur aan de galerij. Een aantal appartementen op de begane grond heeft de voordeur aan de staatzijde.

Hoe zit het met de brandbeveiliging? Loop routes, branddeuren?

Het ontwerp moet voldoen aan de eisen van de brandweer. De bouwfysisch adviseur helpt ons daarbij en de brandweer toets de vergunning. Elke woning krijgt een rookmelder.

Hoe is de geluidsisolatie?

Het gebouw voldoet aan de wettelijke eisen op het gebied van geluidwering.

Wanneer vinden de 2e en 3e fase plaats?

De 2e fase in 2021 en de 3e fase in 2022.

Heb je een eigen parkeerplaats?

Nee, in de parkeergarage is plaats voor 54 parkeerplaatsen. Deze parkeerplaatsen zijn voor de bewoners en haar bezoekers. In fase 3 (2021/2022) gaan we samen met jullie de indeling en verdeling van de parkeerplaatsen bepalen.

Staat uw vraag hier niet tussen? Of is het antwoord niet duidelijk? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Contact

Vragen? Kijk hier voor het antwoord of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Binnen 3 werkdagen ontvang je een reactie.

Opdrachtgever

Architect