31 mei 2022

De eerste streken op het doek

De eerste streken op het doek

Op 8 maart was daar na de lockdowns eindelijk de eerste live workshop van Blok 14. Ik mocht samen met de andere aspirant-bewoners mijn wensen kenbaar maken voor de inrichting van de gemeenschappelijke binnentuin en het dakterras van Blok 14. In Wijkcentrum De Zaagtand werden we hartelijk ontvangen door het projectteam. Atelier GroenBlauw had drie schetsontwerpen gemaakt waar we onze keuze uit mochten maken. In kleine groepen gingen we met potlood onze wensen intekenen.

Er kwamen verschillende thema's aan de orde. Voorbeelden hiervan zijn: klimaatverandering en biodiversiteit. Dat sprak mij aan omdat ik mij ervan bewust ben dat we zuinig moeten omgaan met het klimaat. Onderwerpen die verder ter sprake kwamen waren: Is er behoefte aan een stilteplek of een barbecueplek, willen we moestuintjes, zijn de paden rolstoelvriendelijk?

Twee weken later werd het definitieve ontwerp gepresenteerd. Het zag er prachtig uit met veel ronde vormen, mooie zitplekjes op verhogingen, bomen en een pergola voor de benodigde schaduw. Ik was onder de indruk. Uit de reacties van de andere deelnemers bleek dat zij er hetzelfde over dachten.

Speeddaten

Na de presentatie gingen we speeddaten met onze toekomstige buren. Ik heb nog nooit zulke korte gesprekken gevoerd. Twee minuten om tot de kern te komen! Bij de borrel na afloop werden de gesprekken voortgezet en leerde ik alle betrokkenen van Blok 14 beter kennen.

Inrichten van de gezamenlijke ruimte

Bij deze workshop op 21 april gingen we in groepjes meubels en planten in miniformaat plakken op de plattegrond van de toekomstige gemeenschappelijke ruimte. Er ontstonden levendige gesprekken over het gebruik ervan. Welke activiteiten zouden we samen kunnen doen? Sporten, eten en film kijken werden genoemd.

Bij de laatste workshop op 12 mei presenteerde DOOR architecten een prachtig ontwerp, waarbij aan alles was gedacht: van uitschuifbare tussenwanden tot opbergruimte en een eettafel die omgebouwd kan worden tot pingpongtafel. Wij realiseerden ons als toekomstige bewoners dat over het gebruik van de ruimte en schoonmaken duidelijke afspraken moeten worden gemaakt.

Grondverf

Blok 14 staat in de grondverf. Dat is een mooi begin. Nu volgt een spannende volgende fase waarin we als deelnemers aan de slag gaan met onze motivatie. Ik kijk ernaar uit de vele bekende gezichten van de mensen die betrokken zijn bij Blok 14 weer te ontmoeten op het zomerevenement op 6 juli.

Annemarie

(rechts op de foto)

Contact

Vragen? Kijk hier voor het antwoord of mail naar info@blok14.nl. Binnen 3 werkdagen ontvang je een reactie.

Opdrachtgever

Architect